Glas/Porslin

Porslinsmålning.

2017-04-18 19:06 #0 av: [LenaAn]

Är det någon som målat med Panduros porslinfärgspennor? Undrar om man man bränna fler gånger på samma objekt? Om man ser att man vill komplettera på ett redan bränt objekt alltså.

Anmäl
2017-04-24 10:34 #1 av: Maleficum

Målar iof främst med "riktiga" porslinsfärger men har målat lite med panduros färger också och har väven fyllt i skador som blivit efter ett antal diskningar och då bränt igen utan problem. (använt både penna och på burk, faktiskt även målat med dem färgerna ovanpå sånt jag målat med "riktig" färg också (som då såklart var bränt innan).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-04-26 05:55 #2 av: [LenaAn]

Maleficum:Tack för svaret. Har du diskat för hand eller i maskin? Tänker nog att jag diskar för hand.
Jag har gått över till de på burk för de verkade mycket bättre än penna. Kan man lägga någon typ av lack ovanpå för att skydda ytterligare?
Sedan en fråga till. Om jag vill sätta fast någon detalj som t ex små flata pärlor i glas, finns det något lim för det som verkligen håller? E6000 har många använt men tydligen svårt att hitta i Sverige av någon anledning.
Blev många frågor. ☺

Anmäl
2017-04-26 12:56 #3 av: Maleficum

Vi har diskat både för hand och i maskin, tycker nog att färg man bränner i vanlig ugn klarar maskindisk bättre än handdisk (till skillnad från "riktigt" färg som ju bränns i högra temp och bränns in i glasyren). Blir tyvärr lätt att färgen slits när man diskat för hand har jag märkt :/

Ingen aning om lack då jag ju inte håller på så mycket med den typen av färg och ingen aning om lim som kan funka tyvärr.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-04-30 21:36 #4 av: [LenaAn]

#3
Tack för dina svar. Hittade en lack men jag tyckte nog att den blev gulaktig. Gjorde ett prov på kakelplatta.
Körde de färdiga muggarna i diskmaskinen och det var frid och fröjd.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.