Kört fast? Råd och tips

Buddhistiskt bröllop.

2010-06-27 16:02 #0 av: [TrevorS]

Jag ska hålla i ett buddhistiskt bröllop. Men funderar lite över inbjudningarna. Jag tänkte använda mig av hemmagjort papper. Men funderar lite på vilken färg jag ska använda på pappret. Sedan vad man ska skriva eventuellt vad man ska ha för bild. Någon som kan komma med lite tips och ideer?

Anmäl
2010-06-27 17:32 #1 av: [Daisy-Moa-Elsa]

För mig går tankarna direkt till Lotusblomman som motiv, men det kanske är för "uppenbart" och färgerna som kommer i skallen är papper i en mjukkrämig vit och så en fin rosa och en mjuk lila till. Alternativ att den lila är mörkare. Kanske hemmagjort papper med blommor i pappersmassan i lila och rosa Skrattande

Anmäl
2010-06-27 19:57 #2 av: [TrevorS]

Lotusblomman är väldigt fin, men det är nog lite väl för uppenbart. Man kan göra dubbelpapper med olika färger på sidorna. Blommor i pappret kan vara en bra ide, vilken blomma kan passa tror du? Vill helst ha det så billigt som möjligt tror jag. Har inte bestämt mig om jag ska göra tunnt eller tjockt papper heller än.

Anmäl
2010-06-27 21:36 #3 av: [Daisy-Moa-Elsa]

Penseer brukar ju vara lila, fast de kanske är för stora. Hm eller nåt som kan bli fint, lavendel är ju lila med smågröna blad.

 

Eller gå ut i naturen och se vad som finns nu, för du behöver ju torka dem först vilket fall som helst skulle jag tro. Midsommarblomster kan ju bli fint. Hm, hur ser själva små blommorna ut på lupiner....de är ju ofta lila eller rosa. Om de skulle gå och torka

Anmäl
2010-06-27 22:56 #4 av: [TrevorS]

#3. Man kan alltid klippa i blommorna. Kan vara fint att ha i gröna blad så de blir mitt i pappret. Annars kan jag som du säger gå ut i naturen och plocka. Det är inte förräns nästa år, men jag ska sy nästan 100 pandor (nallar) också, både till de som kommer och de som inte kan komma. Har fortfarande inte bestämt vad vi ska ha i den för något, antingen doftblommor eller te, kanske bara vanlig stoppning.

Man kan ha i färska blommor tydligen, läste någonstans om det, då behåller de färgen om man lägger dubbelsidigt så blir de halvsynliga och lätta att skriva över pluss att de inte känns.

Anmäl
2010-06-30 21:11 #5 av: Justie

Jag tänker ljusbruntpapper med guldig text och konturerna av en buddha i  guld ;)

We accept the love we think we deserve

Anmäl
2010-07-01 12:17 #6 av: parsley

Spontant kommer jag att tänka på rött och gult.

Anmäl
2010-07-01 12:20 #7 av: [TrevorS]

#5. Guld tror jag inte vi använder men kan tänka mig en svart siluette av honom.

#6. Rött och gult kan fungera rätt bra tror jag. Jag får testa mig fram.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.