Om sajten och iFokus

Pysselplaner 2011

2011-01-01 14:04 #0 av: Ceciliaolucifer

Nu har vi snubblat in i ett nytt år igen, tiden går fort!

Vad har ni för pyssel planer i år?
Vill ni lära er något nytt?

Skrattande

Anmäl
2011-01-01 15:46 #1 av: mariannele

Jag vill lära mig mer om fritt broderi. Anmält mig till en kurs på Ljungskile Folkhögskola som har en kurs i maj. Var där på en kurs i somras, att göra papper och trycka på papper och tyg. Det var verkligen roligt. Kan rekomenderas.

Anmäl
2011-01-01 17:56 #2 av: Emo

Göra ett rum till hyfsat vardagsrum/gästrum. Måla tak, tapetsera, lägga golv av en-och-en-kvartstums spontade brädor. Bygga en modelljärnväg i skala N. Dessutom tänker jag göra en massa smycken och se om de går att sälja till turisterna i sommar. Jovisst ja, jag har planer på lite mer ombyggnadsarbete, men det är för svårt att beskriva.

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl
2011-01-02 22:24 #3 av: parsley

Bilmek? Obestämd Sticka, virka, brodera, förmodligen.

Anmäl
2011-01-03 19:14 #4 av: theMaggan04

Tänkte försöka hålla pysselångan uppe under hela året och inte bara låta det bli något tillfälligt.

Planerat är att sticka färdigt en påbörjad halsduk/sjal. Den tar inte så lång tid, men det kommer mycket emellan.

Sen har jag fått ta över en massa garner från mamma nu när jag var hemma över jul och bland annat en massa sockgarner. Pappa har redan beställt ett par sockar, så vi får väl se om man kan lära sig det där med att sticka hälar... Flört

Pojkvännen kunde också tänka sig ett par sockar så det gäller att få kläm på de där hälarna.

Det finns så mycket jag vill lära mig, men jag vet att tiden inte kommer att räcka till. Men jag vill testa att göra någon stickning med flätor samt virka typ grytlappar eller nåt där man virkar fram och tillbaka.

Det finns ju så många sidor här att få inspiration på... glaskonst, smyckestillverkning, pärlor... ja, jag vet inte hur det här året ska sluta. Tungan ute Men om man siktar mot stjärnorna så kanske man kommer till trädtopparna iaf Flört

Anmäl
2011-01-08 01:24 #5 av: hindul

Nu närmast ska jag färdigställa en stor sagobild jag förberett. Sonen till en vän till mig ska få den. Han är 3 år och älskar dessa sagor. Min vän är från Holland och sagorna kommer därifrån. Handlar om kaninen Nijntje, jag tror inte jag sett dem på svenska.

Bilden gör jag av tyg, i applikationsteknik. Har tagit med figurer från flera olika sagor och satt ihop till en stor bild. Jag kan inte beskriva hur den ska bli, får visa bild  sedan.

Anmäl
2011-01-09 20:34 #6 av: Evahelene

Det jag mest går och grunnar på, är ett rätt så stort collage jag ska göra. Det blir en minnestavla som "berättar" om mitt och makens bröllop i somras. Jag har förberett allt - gäller bara att komma till skott också..Oskyldig

I övrigt så blir det: virka klart ett överkast till en dubbelsäng (beställningsjobb), sticka vantar och sockar till barn och barnbarn, guben väntar på att jag ska sticka en tröja som jag lovade honom i höstas - han fick köpa garnet själv, på alldeles egen hand Glad, sticka om en tröja till mig själv...och en massa smycken kommer jag att göra också.

Sluta aldrig hoppas, sluta aldrig be. Sluta aldrig önska - under kan ju ske!

Anmäl
2011-01-10 15:03 #7 av: haschy

Funderar på att gå någon virkningskurs då jag vill göra en stor mormorsfilt! lite svårt utan den kunskapen;)

Sen ska jag försöka göra lite andra saker med filtning funderar på att kanske göra ett ull-lappöverkast.

Och kanske även göra ett liggunderlag till min lajvande sambo:)

Mvh Amanda

Är även medarbetare på Dokumentärer :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.