Lera

Påsken nalkas!!

2007-03-05 16:56 #0 av: CarolineO

Påsken närmar sig med stormsteg, så nu är det dags att börja pyssla!! Här kommer en enkel beskrivning på en påskkyckling!!

Cernitlera är ett utmärkt material att använda sig av, då det är relativt lättjobbat, sakerna håller och man behöver inte ha en massa avancerade saker. Lite lera och en ugn så kör vi!!!

 

 Jag tänkte börja med att berätt att de bilderna jag använt till denna artikel är på den första kycklingen jag gjort i vuxen ålder. Jag funderade länge över det, men kom fram till att när jag gjorde de här som liten blev jag alltid sur för att mina inte blev så snygga som den på beskrivningen, därför sätter jag in de här bilderna. 

 

 

 

                       

Fötterna görs enkelt genom att man rullar 6 st små korvar som man sätter ihop 3 och 3

 

 

 

 

Sedan rullar man en större korv som man trycker till en bit upp så att man får ett huvud. Korven sätter man på fötterna.                      

 

 

 

 

 

 

För att göra vingarna rullar man en liten kula som man trycker ut i ena kanten och drar ihop till en spets i den andra. Sedan trycker man fast dem på var sin sida om kroppen. Efter det tar man stjärten där det är samma princip som med fötterna; man rullar 3st korvar som man sätterfast på bakridan, mitt emellan vingarna.

 

 

 

 

 

Till sist gör man vita kulor till ögon samt mindre små svarta kulor att ha som pupiller, som man sätter i de vita. (eller tar man som jag gjort här, bara två mörka kulor och sätter på) Till näbb formar man en kon som skäs upp om man vill och som man formar som man vill. Kammen görs av 3st små kulor som du sätter på huvudet och plattar till efter egen vilja. Efter ca 15-20min i ugnen på ca150 grader är den klar!!

 

 

 

Om ni undrar något är det bara att höra av sig! Säg gärna ifrån om beskrivningen är krånglig, jag har skrivit det som jag kommer ihåg sedan jag var liten.

Lycka till!

 

Av: CarolineO

Datum för publicering

  • 2007-03-05

 

Anmäl
2007-03-17 10:19 #1 av: Elisabeth-J

Ett roligt pyssel nu till påsk: Plantera dekorationsgräs i en skål eller något annat, det tar 10 dagar för gräset att bli ca 4 cm högt. Sen kan man sätta små kycklingar eller vad man vill ha för pynt. Det är också ett roligt pyssel för barn.

Anmäl
2007-03-27 00:36 #2 av: Mizzy

ett annat roligt pyssel med gräs, som man kan göra med barnen är att man sår gräs i en kruka, som man kan måla gul innan. När gräset har kommit upp, kan man klistra på en liten näbb på kanten på krukan, och så kan man sticka ner ett par gula fjädrar i andra änden. Så man kan säga att det är en gräskyckling :)

 

En annan rolig sak man också kan göra är kycklingar på fönstret. Man målar hela handflatan gul, sen gör man avtryck på fönsterna (eller papper) tummen blir huvud, så man kan måla dit ett öga och en näbb, de andra fingrarna blir fjädrar och längst ner på handflatan kan man måla dit två små ben. URLÄCKERT!

(Märks det att man jobbar på förskola ??Oskyldig )

www.skapligtenkelt.se  här inne finns massor med roliga pyssel, men nog mest för barn

Anmäl
2007-03-27 09:50 #3 av: CarolineO

*hihi* gillade gräskycklingen =0)

Anmäl
2007-03-31 21:17 #4 av: amand

Roliga tips! :D

Anmäl
2007-03-31 21:32 #5 av: Solveig

http://www.spelochpyssel.com/

http://www.skogsreflexen.net/index.cfm?docID=9345

är ett par bar pysselsifor för barn [och barnsliga vuxna:)] 

Anmäl
2007-05-03 16:47 #6 av: Nicey_och_Smulan

Tack för det söta kyckling-tipset...apSÖT!

Anmäl