Annons:
Etiketttvålar-o-skönhet
Läst 109470 ggr
Ceciliaolucifer
9/22/09, 2:17 AM

Vad du behöver för att göra egna tvålar!

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Att göra tvål är mycket enklare än vad många verkar tro. Har man tillräckligt med inspiration, ork och tid så är det en hobby att rekommendera för alla åldrar. I den här artikel beskriver jag vad du nödvändigtvis behöver för att börja göra egna tvålar att pryda ditt badrum med!

Många förknippar tvål med en hög av disk och komplicerade recept, men tack vare att tvålhobbyn har blivit vanligare så har utbudet av tvålprodukter ökat på marknaden. Man kan anpassa tillverkningen efter plånboken och man behöver inte köpa alla produkter som pysselbutiker erbjuder. Mycket av tillbehören du behöver har du redan hemma i kylskåpet och skafferiet, och naturens dekorationsmöjligheter är oändlig.
småtvålar.jpg

Det finns några saker som du absolut behöver när du gör tvål och dessa är:
- Tvålmassa
- Doftolja
- En form att gjuta tvålen i

Tvålmassan
Tvålmassan finns idag att köpa färdig och brukar säljas i block. Numera behöver man inte slåss med lut utan man gör det enkelt för sig och köper färdig glycerinmassa. Vit och transparent tvålmassa i block

Tvålblocket förekommer i många varianter men de allra vanligaste är transparent och vitmassa. På senare tid har det kommit färdiga tvålmassor som består av oliv, sheasmör eller kokostvål. Dessa är mer exklusiva och är i regel lite dyrare.

När du väljer vilken tvålmassa du ska köpa så bör du ha tänkt igenom hur du vill att dina tvålar ska se ut. Beroende på om du vill använda dig av tvålfärg så ger den transparanta och den vita tvålen två helt olika utseenden. Blandar du den vita tvålmassan med tvålfärg så blir det av naturliga skäl söta pastellfärger. Jag tycker personligen att det är lättare att jobba med vitmassa eftersom den smälter vid lägre tempraturer och luftbubblor syns inte lika väl, men det är mer spännande enligt mig att använda sig av den transparenta tvålmassan eftersom den är genomskinlig.

Tvålformar

När det kommer till tvålformar så finns det oändligt många ting i ditt hem som kan fungera utmärkt som tvålform. Det duger bra med ett tomt mjölkpaket, botten av en matlåda. Har du gamla siliconformar till gipsfigurer så går det utmärkt att använda. Silicon är det materialet som jag är mest nöjd att arbeta med. Det är lätt att förvara och diska och tar inte så stor plats i pysselpåsen

Tvålformar

. Som nybörjare rekommenderar jag att man ser sig om i hushållet och tar det man har hemma. Lite djupare lock till syltburkar ger till exempel söta runda tvålar.

Runda liljekonvaljdoftande tvålar

I varje hem finns det pepparkaksformar och ute i affärer så finns det ett oändligt utbud. Vill man så kan man göra tvålen på en plåt för att sedan stansa ut ett motiv med en pepparkaksform! Jätte lätt och jätte snyggt!

Tvålformarna i hårdplast som går att köpa i varuhandeln är inte att rekommendera av många orsaker. Dels är dom onödigt dyra och för det andra så är det ibland omöjligt att få ur tvålen ur formen utan att lämna märken på tvålarna. Utseendet är en stor del av tvålmakeriet och då är det bättre att göra det enkelt för sig från början.Tvål i matlåda

Doftolja
Ett måste när man gör tvålar är en behaglig doft. När det kommer till den här frågan så kan du anpassa doftoljan efter plånboken. Det finns ett stort utbud av dessa men man ska tänka på att den ska vara anpassad och gjord för att användas på huden. Prismässigt kostar dessa oljor allt ifrån 20 - 70kr. Men det är ett eget val man gör och jag använder mig av ekologiska oljor.

Ett annat sätt att tillföra doft på tvålarna är blanda i kryddor såsom vanlig eller kanel.

Färg
Att sätta färg på tvålen är det som jag tycker är allra roligast. Det finns anpassade tvålfärger och man kan skapa häftiga färger genom att blanda hur man vill. Man bör inte använda sig av karamellfärg eftersom det färgar huden och eventuella handfat, tvålunderlägg etc.

Man kan även köpa malda mineraler eller krossa egna örter som ger en fin färg. Återigen så går det utmärkt att använda sig av kryddor. Sen får man inte glömma att dekorationen även bidrar med färg.

Dekoration
Dekoration är något som sätter en personlig prägel på dina tvålar och våga använda dig av nya saker för att utforska möjligheterna till att göra snygga tvålar. Du kan använda dig av torkad frukt, pressade blad, torkade blommor, nötter, kokos, glitter, små plastfigurer och mycket annat.  Det går utmärkt att färga i olika lager och hälla ny tvålmassa på redan stelnad massa. Bara din fantasi sätter gränserna!

Färgtvål

Den färdiga tvålen
När massan har stelat så behöver du skydda tvålen och det bästa är att slå in den i plastfolie så fort den har svalnat. Ska du använda den direkt så behöver du inte slå in den. Men ska tvålen ligga några veckor så är det att rekommendera. Tvålar som ligger öppet har en tendens att dra åt sig damm och det är vanligt att den börjar "svettas".

Tips på vägen!

  • Att göra tvål kan ta allt ifrån 10 min till flera timmar. Allt beror på hur avancerat du hade tänkt dig. Men gör aldrig tvål när du är stressad.

  • Att ha en vaxduk som skydd för arbetsbordet är att rekommendera då det är väldigt lättstädat och man slipper fula fläckar och repor.

  • Smält tvålmassan i en saftbringare av glas i mikron. På så sätt slipper du onödig disk och det är lätt och praktiskt att hälla upp i formarna.

  • Ställ in tvålen i kylen så stelnar den snabbare

  • Köp billiga matlådor och du får en utmärkt tvålform!

  • Skydda den färdiga tvålen som du inte kommer att använda på en gång.

Lycka till!

Annons:
FerretCrow
9/22/09, 10:06 AM
#1

super bra artikel och åter igen säger jag det…vad otroligt fona tvålar du gör =)

[Daisy-Moa-Elsa]
9/22/09, 12:08 PM
#2

Nu är jag ju helt redo med alla tipsen här. Gillade dem med citronskivor i, läckra

Ceciliaolucifer
9/22/09, 4:08 PM
#3

#1 Kul att du tycker det :) nu är dags för alla på iFokus att göra egna tvålar. Hehe..

#2 Haha, det är dessvärre inte citronskivor. Det är luffargurka :)

[Daisy-Moa-Elsa]
9/22/09, 4:10 PM
#4

Va Förvånad…luffargurka, vad är det? Fast torkade citronskivor blir säkert fint det med

Ha ha när jag kollar noga ser dem ju inte ut som citronskivor

Ceciliaolucifer
9/22/09, 4:17 PM
#5

#4 Det är en gurkväxt som är torkad. Den är super att ha som peeling och är en gammaldags tvättsvamp kan man säga.

Det blir underbart fint med citronskivor :) det kommer att komma en artikel med tvåldekorationer.

[Daisy-Moa-Elsa]
9/22/09, 5:25 PM
#6

Den ser jag fram emot Skrattande

Har du nåt tips på vart man kan köpa prisvärd tvålmassa?

Annons:
Ceciliaolucifer
9/22/09, 11:25 PM
#7

#6 Priset är detsamma nästan överallt. Man kan hitta det lite billigare på nätet, men då tillkommer alltid frakten som gör att produkten blir lika dyr. Panduro har ett ganska brett sortiment av olika tvålmassor så jag skulle nog rekommedera dom bara för det.

Men man får googla lite, jag har lite länkar på ngn annan dator. Tänkte slänga ihop lite länkar också :)

[Daisy-Moa-Elsa]
9/22/09, 11:57 PM
#8

Sant, det man tjänar in på produkten "äter" frakten upp, blir en tur till Panduro då

Tiana
9/24/09, 1:07 PM
#9

Spännande det här. Kanske något att prova framöver Skrattande

vildarosen
9/24/09, 5:00 PM
#10

Hmm kanske nåt att lära sig då jag har mycket siliconformar till is liggande som ej används…bra att ge bort egen tvål oxå ju..

Mvh Rosen

Vild är vinden som tar mig ifrån dig!

 Vildarosen medarbetare reumatism ifokus

 

[Daisy-Moa-Elsa]
9/29/09, 8:21 PM
#11

Kan man lägga liten kvist av lingonris med några lingon på i tvålar? Eller blir dem helt jättefula direkt eller efter ett tag?

vildarosen
9/29/09, 8:27 PM
#12

Har gjort min första uppsättning av tvålar med jordgubbsdoft..mmm luktar sommar av dom! Det här kommer jag att fortsätta att göra,hur kul som helst!!!Glad

Mvh Rosen

Vild är vinden som tar mig ifrån dig!

 Vildarosen medarbetare reumatism ifokus

 

[Daisy-Moa-Elsa]
9/29/09, 9:10 PM
#13

Hoppas man får se bilder Skrattande

Annons:
vildarosen
9/29/09, 9:52 PM
#14

Ska plåta dom när jag hinner.. ska fixa färg till tvålarna o sen använda naturmatrial i dom oxå.. Funderar på att göra jultvål me kanel i om det går o torkade apelsinskivor i….Glad

Mvh Rosen

Vild är vinden som tar mig ifrån dig!

 Vildarosen medarbetare reumatism ifokus

 

[Daisy-Moa-Elsa]
9/29/09, 10:29 PM
#15

Har kommit till att jag har de torkade apelsinskivorna och kanelstängerna….nu fattas bara resten *L*

Angelclaw
10/6/09, 5:55 AM
#16

Nu kommer jag här, okunnig och frågvis Skäms kanske urbota korkad fråga men, panduros tvålmassa, om man köper säg 500g, hur många tvålar blir det?

//Tess

Sajtvärd på Motor

Medarbetare på: nattsudd och gerbiler

 

[Daisy-Moa-Elsa]
10/6/09, 4:42 PM
#17

#16 ingen dum fråga inte, jag skulle gärna med höra en uppskattning. Säg om man gör typ i muffinsformar`?

vildarosen
10/6/09, 5:28 PM
#18

ica maxi har isformar i silicon som blir som tvålarna på första bilden på detta inlägg,stjärnor,hjärtan,runda med hål i två pack är det. funkar kanon bra! har köpt där.. tänkta bara tipsa er alla som gillar att göra tvål!Glad

Mvh Rosen

Vild är vinden som tar mig ifrån dig!

 Vildarosen medarbetare reumatism ifokus

 

Ceciliaolucifer
10/6/09, 6:22 PM
#19

#16 Omöjliga fråga att svara på Tyst i snitt väger mina tvålar ca 30gram. Allt beror på hur man skär dom och vad man fyller ut dom med. Sorry Obestämd

Angelclaw
10/7/09, 12:06 AM
#20

#19 okej, men det BÖR iallafall räcka mer än till 1-2 tvålar?  Foten i munnen

//Tess

Sajtvärd på Motor

Medarbetare på: nattsudd och gerbiler

 

Annons:
Ceciliaolucifer
10/7/09, 12:18 AM
#21

#20 Haha, på ett halvt kilo tvål?? ;) Jaa, annars blir det väldigt väldigt stora tvålar ;) Inte ska en tvål vara stor som ett litet smörpaket? ;)

Haha, du är rolig :)

Angelclaw
10/7/09, 12:22 AM
#22

#20 Haha nej då, men jag har en tendens att göra allt.. ehum, stort ^^ eller få mkt spill - fast det kanske inte blir spill :D

Men bra, då törs jag beställa ett halvt kilo då :)

//Tess

Sajtvärd på Motor

Medarbetare på: nattsudd och gerbiler

 

[Daisy-Moa-Elsa]
10/7/09, 6:35 PM
#23

Tror ni man kan ha hela stjärnanis i eller kan dem lukta för mycket?

Ceciliaolucifer
10/7/09, 7:03 PM
#24

#23 Jag har aldrig provat :)

[Daisy-Moa-Elsa]
10/8/09, 12:57 AM
#25

Det är ju jättefina hela men luktar lite speciellt och  ganska mycket, vet inte om det kan "störa" tvålens doft

[Buppie]
10/21/09, 7:01 PM
#26

Kan man ha parfym istället för doftolja i tvålarna?

Ceciliaolucifer
10/22/09, 2:15 AM
#27

#25 Du får prova! :)

#26 Det kan du säkert, men jag vet inte hur bra det blir. Lär svida i ögonen om man tvättar ansiktet!

Annons:
SusannAlg
10/23/09, 3:20 PM
#28

Man ska inte tvätta sej i ansiktet med tvål!

Följ mej gärna på Instagram  Ideal_smycken

Ceciliaolucifer
10/26/09, 1:57 AM
#29

#28 Det är upp till var och en tycker jag Skrattande

[Daisy-Moa-Elsa]
10/26/09, 10:00 AM
#30

Har beställt hem 2 kg tvålmassa Tungan ute så pysselhelg planerad i slutet november…tänk om det blir pannkaka Förvånad

Hur är det att stoppa i rönnbär? Blir de totalruttna tror ni i massan?

Ceciliaolucifer
10/26/09, 11:38 AM
#31

#30 Hm, det är en bra fråga Obestämd jag nog skulle nog inte lägga i färska bär tror jag. För dessa innehåller även en hel del vatten som gör tvålen blöt och sliskig.

[123diddi]
11/1/09, 1:08 AM
#32

kan man inte använda andra tvålar? typ en vit och en röd och göra en rosa av? =)

Ceciliaolucifer
11/1/09, 2:34 PM
#33

#32 Klart du kan, men hur menar du? köpa två färdiga och smälta om?

[123diddi]
11/1/09, 5:34 PM
#34

#33
jaa, typ jag vet inte riktigt =P

men ja till exempel haha =)

Annons:
[Tearix]
11/2/09, 8:34 PM
#35

har köpt tvålmassa i dag, ska testa.   (och en massa annat… men var så utplockat på panduro :( lär inte bli bättre närmare jul..)

[Tearix]
11/2/09, 10:01 PM
#36

Hmm hur gör man för att inte få bubblor, fick bubblor även när jag smälte i micron

Ceciliaolucifer
11/2/09, 10:49 PM
#37

Dags för mig att göra en ny artikel tror jag :) om hur man går tillväga.

#36
1. Du har för hög värme?
2. Du har redan tillsatt färg?
3. Du har redan tillsatt doft?

Ngt av ovanstående måste du ha prickat in :)
Man kan försiktigt ta bort skummet med en sked. Men man får vara snabb.

[Tearix]
11/3/09, 10:12 AM
#38

Ja det krävs en del övning märker jag. Lade i färgade bitar i en genomskinlig smält massa och man måste lägga i dem i rätt tid annars så smälter de för mycket eller smälter inte fast :)

men det är ungefär som att göra blockljus.

Zessan
11/19/09, 3:19 PM
#39

tycker artikeln vad bra gjord!:) Du gör verkligen fina tvålar!

[TrevorS]
11/21/09, 8:59 PM
#40

vart köper man tvålmassa?

Angelclaw
11/21/09, 9:02 PM
#41

Jag ska in och köpa i vår hobbyaffär iaf, det är panduros utbud så de borde ha :) Sen blir det tvålmakeri här :D

//Tess

Sajtvärd på Motor

Medarbetare på: nattsudd och gerbiler

 

Annons:
[TrevorS]
11/21/09, 9:10 PM
#42

Ah, panduro har vi ju här i Göteborg, är de dyra ? alltså massan.

Angelclaw
11/21/09, 9:14 PM
#43

Hm minns inte riktigt, finns nog på hemsidan om inte annat, men inte så fasligt dyra tror jag! Själv funderade jag på att göra olivtvål, det lät lite lyxigt såddär :)

//Tess

Sajtvärd på Motor

Medarbetare på: nattsudd och gerbiler

 

Ceciliaolucifer
11/21/09, 9:15 PM
#44

1kg 99kr på Panduro :)

500gram 69!

[Daisy-Moa-Elsa]
11/21/09, 10:50 PM
#45

hm….kan man smälta om tvål som man en gång värmt och låtit stelna? Tyckte de blev så fruktansvärt trista Rynkar på näsan

Ceciliaolucifer
11/22/09, 2:46 AM
#46

#45 Det kan du göra, men du får smälta långsammare för annars kan tvåldoften du har haft i lukta bränt, och är tvålen färgad i olika lager så blir den ofta brun :)

Tvål som jag är missnöjd med brukar jag göra små tärningar av och stoppa i andra tvålar som dekoration. Smälter man om allt blir märkt så blir det läckert med vita små kuber i :)

Peachtrees
4/3/10, 10:47 PM
#47

Va kul, det är ju ett bra presenttips :D

[Sephrenia]
4/3/10, 11:44 PM
#48

Btw hur får man tvålarna ur formarna utan att de går sönder i detaljerna?

Annons:
Ceciliaolucifer
4/4/10, 3:15 AM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#49

#48 Ngn speciell tvål som du funderar på?
Alla tvålar som görs i siliconformar är jätte lätta att få ur. Man bara trycker upp dom som man gör med isbitkuber från frysen.

Använder man hårdplast så är det nästan helt omöjligt att inte skada tvålen och dess dekoration.

Om du använder gamla förpackningar i plast så klipp upp på sidan och riv bort formen.

Bilden som jag bifogar, där använde jag en tom godisburk som form till tvålen. Det var en burkillergodis :)

Ceciliaolucifer
4/4/10, 3:16 AM
#50

När jag skar upp den så blev den såhär :)

Runda liljekonvaljdoftande tvålar

[Sephrenia]
4/4/10, 10:53 PM
#51

Du vet dom där illertvålarna du gjorde dom gjöt du i direkt eller stansade du, måste väll gå sönder om man stansar..

Iallafall funderade på detta med detaljer för att panduro säljer ju kitt där det är snäckor och grejer och det trodde jag var i hårdplast så jag funderade mycket på hur deras bilder på de färdiga tvålarna kunde vara så hela i detlajerna.

[TrevorS]
4/4/10, 11:48 PM
#52

#49 och #50. De är riktigt snygga jue. =)

Ceciliaolucifer
4/5/10, 12:47 AM
#53

#51 Min första gjöt jag direkt i. Men det var inte hållbart i längden. Så jag stansade och det gick bra.

Om man använder hårdplastformar så går det relativt bra om dom är väldigt grunda. Men är dom lite djupare så går det inte. Jag har varit och påpekat det för Panduro här i stan och dom har faktiskt tagit in mer och mer siliconformar :)

#52 Tack!

[Sephrenia]
4/5/10, 3:38 AM
#54

#53 hehe dom får väll hjärnblödning på folk som ska påpeka snart, påpekade sist jag var där att deras gips var hela 26 kronor dyrare kilopris än minst 3 andra återförsäljare jag hade i huvudet.. Det var ej populärt ^^

Ceciliaolucifer
4/5/10, 7:09 PM
#55

#54 Att vara billiga är dom inte kända för Flört

Annons:
[Sephrenia]
4/6/10, 8:56 PM
#56

#55 ne dock har dom jävligt bra rea erbjudanden när dom väl har det.

Migoff
4/11/10, 11:47 PM
#57

Jag gillar inte konsistensen på klassiska handgjorda tvålar så jag undrar om det finns någon tvålmassa som blir som typ barnängens tvålar då den har stelnat? Alltså lite mjukare i löddret… ursäkta min konstiga beskrivning ^^'

Ceciliaolucifer
4/12/10, 2:00 PM
#58

#57 Panduro har många variationer av tvålmassa, en vanlig transparent, en vit, sen har dom en med Sheasmör som löddrar, och sen olivtvålmassa.

:)

Migoff
4/12/10, 9:40 PM
#59

#58 så det är sheasmör eller olivtvålmassa jag bör använda då?

Ser iaf att den transparenta och vita inte är den typ jag gillar. (Missförstå mig inte, dina tvålar är jättedekorativa! Gillar bara inte konsistensen)

[Dandelion1000]
4/13/10, 6:54 PM
#60

Cecilia, hur gick det med att skapa en artikel om dekorationer? :) Vill jätte gärna se en sån artikel

Underbara tvålar föresten Tyst

Ceciliaolucifer
4/13/10, 10:15 PM
#61

#60 Ja, jag får ta mig i nackskinnet och göra en sån artikel. Har tyvärr ledsnat lite på att göra tvålar. Jag tappade intresset när jag gjorde tvålar på beställning åt folk.

Så jag har väntat in tvålglädjen men den ekar med sin frånvaro Flört
Men okej, jag lovar!! :)

jagga-ewe
8/17/10, 9:43 PM
#62

Jag gav mig på det här med tvåltillverkning i helgen. Köpte transparent tvålmassa på Slöjddetaljer, samt färg o några formar. Kan börja med att säga att det var inga probbs att få ut tvålarna oskadade ut Slöjddetaljers formar. Kanske är det skillnad på olika plastformar oxo. Vi smälte massan i vattenbad i stora pintglas. Enda nackdelen är att jag måste handdiska glasen efteråt, eftersom diskmaskinen inte fick bort tvålresterna helt. Men, det är ju lättdiskat så det gör inte mycket. Funderar dock på att använda muggar som ändå ska kasseras nästa gång, bra med ett handtag att hålla i. Glasen blev änna kletiga efter några smältningar.

Funderar på om man kan göra botten på en tvål, låta den stelna, lägga i en pepparkaksform som man trycker ner liiiite i tvålen, o sen hälla i tvålmassa av annan färg i denna form. Låta denna stelna, o sen hälla annan färg runt omkring, o på så sätt få en figur i tvålen. Funderade på att stansa ut i tvålmassa som fått stelna på en bricka, men det blir så mycket rester då, jag är snål med min tvålmassa…

Måste kolla om den lokala Panduro-återförsäljarn har nån tvålmassa, har inte sett nåt sånt där…

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

Annons:
SusannAlg
8/18/10, 6:35 PM
#63

Det finns ju i katalogen, så har dom det inte hemma så kanske dom kan beställa åt dej!

Följ mej gärna på Instagram  Ideal_smycken

pang
9/28/10, 4:14 PM
#64

Finns det något sett som man kan göra egen tvålmassa på?

Thistle
11/6/11, 11:05 PM
#65

Hej.

Jag såg den här artikel när jag googlade "tvålmassa", tänkta passa på att ställa några frågor till alla kunniga här. Jag hoppas att det är ok att återuppliva en gammal tråd.

Kan man göra flytande tvål av glycerintvålmassa och glycerintvålmassa med sheasmör? Finns det någon motsvarighet till "Castile soap" i Sverige?

Jag hittade ett recept på flytande tvål i en amerikansk bok, i receptet står det att man ska använda riven"castile soap" och tillsätta vatten, oljor mm. Handlar det om vanlig olivbaserad tvål då och inte tvålmassa?

Kalendula
12/3/11, 1:05 PM
#66

Vilken bra artikel, fick verkligen inspiration!

Uppskattar att bli tilltalad "Kalendula" när man svarar mig på inlägg.

"If you kill all my demons, maybe all my angels will die to. If you kill all my angels, my demons will survive"

Linnea
9/23/12, 7:57 PM
#67

Säger som #64, hur gör man egen tvålmassa?

Skynda långsamt så går det fortare Sajtvärd på Fälttävlan

karro1999
9/24/12, 3:16 PM
#68

har gjort tvålar med "göra tvålar" paket.var köper man tvålmassa

karro1999
9/24/12, 3:18 PM
#69

jag har gjort tvålar utan doftolja

Annons:
Spacegirl31
9/26/12, 9:04 PM
#70

Tvålmassa finns på Panduro.

* ~* Ha en bra dag *~*

karro1999
9/28/12, 8:55 PM
#71

jag har ingen panduro där jag bor

Spacegirl31
9/29/12, 11:10 PM
#72

Du kan handla online, www.panduro.se

* ~* Ha en bra dag *~*

karro1999
9/30/12, 7:45 AM
#73

det  tänkte jag inte på

Angel3
10/26/13, 10:35 AM
#74

Funderar på att testa göra egen tvål.

Hur många droppar av etersiska oljor vågar jag droppa i tvålen??
Vill att det ska dofta gott av tvålen.

Niwa
1/6/14, 9:33 PM
#75

Det beror nog på hur mycket massa du har, det behövs inte så mycket olja.
Droppa i och blanda försiktigt o dofta om det känns lagom.
jag tror jag hade kanske 10 droppar till 10-15 mindre tvålar o tyckte de lukta rätt mycket.

Hälsa gärna på mig på Facebook.

fridelfina
12/23/14, 4:23 PM
#76

Bra artikel! 

Har precis gjort ett set av Panduros "Soap Making Kit Blossom" som jag köpte förra julen, men aldrig gjorde. Nu är jag ännu fattigare än förra julen så det passar bra att göra egna julklappar. ✨

Det var mycket enkelt och jag gillar silikonformen som var mycket lätt att använda. Tvålen var redan parfymerad "Blossom" = ros, tycker jag det luktar, så nästa gång ska jag göra själv med annan lukt, får se vad det blir…. mandarin kanske?

 
 

Annons:
Caf_Roy
5/22/15, 1:38 AM
#77

Jag funderar på att göra tvålar som tar riktigt jobbig smuts, skulle vilja smälta ner en vanlig tvål, blanda i sand och låta stelna igen. Tror ni att det går att göra så eller blir det pannkaka? Jag vill alltså inte ha någon speciell färg, form eller doft utan bara få in lite sand i min vanliga Barnängen.

"Att ha kul är snabbaste vägen till lycka"

Glorious
1/25/18, 3:48 PM
#78

Supergammalt inlägg men vill så gärna göra tvål tillsammans med barnen på fritids. Jag funderar bara över doftolja? Tror inte det är tillåtet att jobba med starka dofter här. Finns det något naturligt som ändå ger en behaglig doft och som är lätt att använda? Eller finns det någon särskild allergivänlig doftolja? :) Tacksam för svar!

Niwa
1/27/18, 10:29 PM
#79

Dem flesta "recept" jag sett innehåller eteriska oljor för doft så har inga tips på det. Lägg i lite roliga saker istället som lavendel,blomblad eller någon dekoration som en snäcka.

Hälsa gärna på mig på Facebook.

K
2/24/24, 10:54 AM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
Förhandsgranskning av bild 1 av 2
Förhandsgranskning av bild 2 av 2
#80

#0: Hej, så fin och bra beskrivning du har gjort.

Jag började för några veckor sen att göra tvål med färdig tvålmassa.
Jag har en fråga som du kanske kan svara på ( jag hittar ingen information om det när jag googlar.

Jag funderar på om man kan använda sig av färska örter I tvål.

Här är ett exempel på tvål jag har gjort 🙂 ( ser inte bilden själv så den kanske inte kom med ) 😁

Råkade få upp en bild på en måne också 😆 vet inte hur jag ska få bort den 🤔

Nu ska jag kolla in din blogg 😀

K
2/24/24, 10:57 AM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#81

#79: Provade igen , nu syns den ☺️

Emo
2/24/24, 11:18 AM
#82

😊 Ja, det är mycket man lär sig första tiden på iFokus. Då är det bra att vara på Pyssel, för du har väl läst reglerna här? 😍

Detta är en av de äldsta sajterna på iFokus, så här hittar du mycket.

Hoppas du har glädje av tipsen du får.

Välkommen bland de glada mångpysslarna.

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel.
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Upp till toppen
Annons: